Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Vindmøller for tumper

Klaus Kjøller: Vi bygger vindmøller for at begrænse forureningen. Til dette formål har EU-landene opfundet CO2-kvoter, således at forurenende virksomheder skal købe sig ret til at forurene ved at købe kvoter. Og indtægterne herfra skal så gå til at bygge vindmølleparker.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Men nu fortæller Berlingske, at forureningen – mod al forventning – er faldet så meget, at salget af CO2-kvoter går så dårligt, at det ikke kan betale vindmøllerne. Hurra, vil mange juble. Når forureningen falder så glædeligt, slipper vi selvfølgelig for alle de hæslige møller i landskabet og på havet. De bliver jo en unødvendig omvej og omkostning.

Ak nej, så logisk og enkel er energipolitisk tænkning ikke. Hvis forureningen falder, så skal møllerne i stedet betales af skatteborgerne med øgede grønne afgifter. Vi danske er altså – uanset om forureningen øges eller mindskes – dømt til møller på livstid. Vores eneste håb er, at forureningen snart stiger så kraftigt, at der igen kommer gang i salget af CO2-kvoterne, så det kan betale møllerne. Som der jo så også vil være stadig mere brug for. Forstå det, tumper!

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.