Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Vi har det hårdt

Eva Selsing
Eva Selsing

De har ventet på den, og nu er den her: Den seneste klagesang fra en autodidakt offergruppe – de »introverte« har det svært på arbejdsmarkedet, siger en introvert dame til DR. Introverthed er noget med, at man har det bedst med ro. Ikke at forveksle med »særlig sensitivitet« (en gruppe, der står i skarp kontrast til os andre, der derved kan ses som »særligt ufølsomme«, hvis ikke ligefrem bøddel-agtige) eller »generthed« eller nogle af de mange bogstavlidelser, der var så chikke for lidt siden. Omvendt, kan en forsker berette, er det også synd for dem, der er både intro- og ekstroverte, altså »ambiverte«, fordi samfundet ikke forstår, hvis de ikke vil snakke og feste hele tiden. De er på sin vis faktisk dobbeltofre. Ligesom de lidt for høje, de lidt for lave, de lidt for glade og de kejthåndede er udsat for en slags strukturel racisme hele tiden.

Der er snart kun én gruppe tilbage, der mangler sit eget offerbegreb – og det er det store »vi«, der skal forholde sig til alle de søgte etiketter. Hvornår må vi få lidt anerkendelse?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.