Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Vi finder den på...

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Regeringen vil afskaffe den såkaldte PSO-afgift på energi, fordi EU siger, at den er ulovlig. Derfor vil der mangle penge til »grøn omstilling«.

Hvor skal pengene så komme fra i stedet? »Vi finder dem på finansloven,« siger regeringen.

Oppositionen fandt for nogle år siden på den såkaldte Togfond, som skal betale for nye jernbaner ved hjælp af indtægter fra onde kapitalister i Nordsøen. Men indtægterne er udeblevet.

Hvor skal pengene så komme fra i stedet? »Vi finder dem på finansloven,« siger oppositionen.

Hvad enten man er regering eller opposition, kan man således »finde penge på finansloven«. Sådan slipper man for skattestigninger. Altså, borgerne slipper sådan set ikke. Men politikerne slipper for at kalde skattestigninger for skattestigninger. Lidt har også ret.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.