Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Vi ér EU?

»Mette, vi ér EU. Du kan gøre en kæmpe forskel. Dét tror jeg faktisk på, at du vil.« Sådan skriver Stine Bosse, eller Stine skal vi vel sige. Her er både en Mette (Frederiksen), et vi, et du og et jeg. Jeg, altså Stine, tror, at du, altså Mette, vil gøre ikke blot en forskel, men en kæmpe forskel, fordi du, altså Mette, kan. Men hvad skal hun gøre forskel på? Og det med, at vi »ér« EU – hvorfor er der en accent over »e«? – lyder faktisk totalitært. Nej, det ér totalitært. Hun ér totalitær, Stine altså. Det var den enevældige stats teoretiker, Thomas Hobbes, der fandt på, at vi ér staten. Og fordi vi ér staten, kan vi ikke gøre oprør mod den, for det ér at gøre oprør mod os selv. Stine, vi ér ikke EU. Je suis Danois.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.