Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Vestagers konkurrence

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

EUs konkurrencekommissær Margrethe Vestager vil gribe ind mod Googles Android-styresystem til mobiltelefoner.

»Vores bekymring er, at ved at kræve, at telefonproducenter forudinstallerer en række Google-apps i stedet for at lade dem bestemme selv, har Google måske blokeret en af de vigtigste måder, nye apps kommer frem til forbrugere,« udtaler Margrethe Vestager. Hun siger, at hun er bekymret for innovationen. Siden hvornår har en politiker sikret innovation?

Google forhandler med telefonproducenterne om at få sine produkter med i »pakken«. Sådan er der så meget, man kan købe i pakker. De stakkels vælgere stemmer på partier, hvor de risikerer at få mere med i købet, end de egentlig ønskede. Når man køber en telefon risikerer man bare at få et Google-produkt med. Og hvad så? Det er langt farligere at købe politiske lykkeposer såsom dem, Folketingets partier leverer.

Hvis Vestager virkelig ville gribe ind mod betænkelig forretningspraksis, skulle hun rette sit blik mod det politiske system. Og hvis hun er så glad for konkurrence, hvorfor er der så kun én konkurrencekommissær?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.