Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Verdens centrum

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

I spørgsmålet om Thorning-Schmidt-parrets skattebetaling er det lykkedes regeringen og dens støttepartier at flytte fokus fra sagens kerne til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V), men skattesagskommissionen har ikke, som det ellers var deres håb, kunnet levere dem ammunition til at skyde manden helt ud af politik. De går nu efter det næstbedste: at gøre ham politisk ansvarlig for lækagen, og som Venstres Claus Hjort Frederiksen sagde til TV 2 News efter tirsdagens ophidsede diskussion på Christiansborg, så kan et folketingsflertal vedtage hvad som helst: »De kan også vedtage, at Jorden er flad, men det bliver den ikke flad af«. Her peger Claus Hjort på et ømtåleligt spørgsmål, nemlig på vælgernes stigende mistanke om, at flere og flere politikere faktisk tror, at Jorden er flad og Christiansborg dens centrum. I hvert fald sker der mystiske ting. Den socialdemokratiske transportordfører Rasmus Prehn tror for eksempel, at ting er besjælede. I forbindelse med et tyveri af kobberkabler på S-banen erklærede han gentagne gange på TV 2 samme dag, at der var tale om »mistænksomme kabler« på trods af, at kablerne åbenbart ikke har været mistænksomme nok til at ringe efter politiet, da tyvene nærmede sig.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.