Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Verden set gennem venstre øje

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Tidligere overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen er blevet tilknyttet tænketanken Kraka, som blev stiftet af dagbladet Politiken. Derfor er det ikke overraskende, at Whitta nu advarer regeringen mod skattelettelser. »Vores bekymring er, at man derfor begynder at tænke for »kreativt« i den nye 2025-plan for at fremtrylle et større råderum for skatte­lettelser, og at det kan sætte troværdigheden af Danmarks finanspolitik over styr,« skriver Whitta og en række andre Kraka-økonomer i en kronik i JP.

»Politikerne kan eksempelvis fristes til at puste råde­rummet for skattelettelser op ved at forudsætte offentlig nulvækst helt til 2025, selv om befolkningsudviklingen peger på stigende offentlige udgifter,« fastslår de røde økonomer. Tænk hvis nogen i stedet havde skrevet: »Politikerne kan eksempelvis fristes til at puste råderummet til offentligt forbrug på ved at udelukke skattelettelser helt frem til 2025.«

Men nej, en politisk beslutning om øget offentligt forbrug er åbenbart upolitisk, nødvendig og »troværdig«, mens en politisk beslutning om skattelettelser til gengæld er »oppustet« og »kreativ«.

Husk det nu, alle I naive borgerlige: Sandheden er rød, og verden skal beskues gennem venstre øje.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.