Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Venstrepopulismen

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Søndag skrev forfatteren Suzanne Brøgger en usammenhængende dansk stil i Politiken, hvor den var placeret som kronik. Den handlede om kulturradikalismens nødvendighed. Hvorfor trækker hun den gamle krikke af stald? Jo, den skal bekæmpe højrepopulismen, hvormed hun som sædvanlig mener Dansk Folkeparti.

I de størknede kunstneriske kredse, som hun færdes i, er der jo intet sket af tankemæssig interesse i de sidste tre-fire årtier. Hvorfor skal den ikke bekæmpe venstrepopulismen? F.eks. Pia Olsen Dyhrs? Som det fremgik af Berlingske samme søndag, har SF fuldstændig opgivet at interessere sig for den kollektive trafik. Dyhr undskyldte over for Berlingske, at hun blev lidt »nørdet«, da hun nævnte takstzonerne. Hvis det er at være »nørdet«, så er hele Danmarks rejsende befolkning »nørdet«. Men det viser, hvilket populistisk niveau hun befinder sig på.

SF har droppet den kollektive trafik for at koncentrere sig om dagpengene. Ikke fordi det er væsentligst, men fordi det er præcis her, SF håber at kunne hente nogle stemmer fra konkurrenterne. Men den slags populisme er selvfølgelig for plump til Suzanne Brøgger og ligesindede. At se den kræver jo, at man ikke bruger rygraden, men hjernen til at tænke med.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.