Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Velfærdsstats-ironi

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

Den danske velfærdsstat bakkes bredt op i den danske befolkning. Fundamentalt set beror velfærdsstaten på, at der findes et erhvervsliv, som er tilstrækkeligt konkurrencedygtigt til, at det kan finansiere velfærdsstaten. Man kan ikke blot bruge løs, for så forsvinder velfærdsstatens hovedstol. De politiske partier har imidlertid en meget forskelligartet holdning til velfærdsstaten. Nogle partier vil stort set aldrig ændre en tøddel. Hvis de vil noget, vil de bruge flere penge. Det gælder ofte partier som Enhedslisten, SF og Alternativet. Den store ironi er imidlertid, at hvis de pågældende partier fik magt, som de har agt, ja, så var der ikke nogen velfærdsstat om føje år, selv om de sandsynligvis anser sig selv for at være velfærdsstatens største forsvarere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.