Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Værnepligt i Eritrea

Lars Møller
Lars Møller

Næsten alle fra Eritrea får asyl i Vesten, da menneskerettighederne overtrædes. Eksempelvis er alle fra 18 til 40 år underlagt værnepligt på 18 måneder. I krise tvinges de værnepligtige til at blive i tjenesten, indtil krisen er overstået. Indkaldelserne er tidsubestemt. Det gør det vanskeligt for familieforsørgere. Hvis man ikke vil, kommer man i fængsel.

I Danmark er det ikke mange år siden, at alle fra 18 til 60 år var underlagt værnepligt på 18 måneder. I krisen kunne man blive mobiliseret, og hvis man ikke ville, kom man i fængsel. Ved indkaldelse af sikringsstyrken i 1914 var indkaldelsen tidsubestemt. Det gjorde det vanskeligt for familieforsørgere.

Groft sagt er lykkelig over, at danskerne ikke kunne søge syl andre steder. Så havde vi aldrig fået opbygget velfærdsstaten.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.