Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Værdikamp

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

En embedsmand ved navn Ulrik Nødgaard har fået nyt job. Han forlader sin post som direktør i Finanstilsynet, statens tilsynsorgan med bankerne. Fremover skal Nødgaard være direktør for bankernes lobbyister i Finansrådet.

Hvor andre ville ønske til lykke, skælder og smælder det unge socialdemokratiske orakel, folketingskandidat Peter Hummelgaard Thomsen. Han har før gjort sig bemærket ved at ønske »hævn« over bankerne. Nu raser han over Nødgaards jobskifte.

»Det her er et demokratisk giga-problem!« hyler Hummelgaard på facebook. »Borgernes vagthund overfor bankerne går en tur igennem svingdøren, og skal nu være bankernes vagthund overfor politikerne. Det er jo grotesk og lyder mest af alt som en dokumentar om kulturen på Wall Street. Men det er det ikke, det er lige her i vores lille kongerige.«

Hummelgaard har nok overset, at hans egen partiformand er statsminister, men sådan et det så meget.

»Det her er en vigtigt påmindelse om, at værdikampen ovenpå finanskrisen langt fra er slut!« slutter Hummelgaards tirade.

Han har fuldstændig ret i, at det handler om værdikamp. Bare en, som Hummelgaard har misforstået. Ulrik Nødgaard er en dygtig lønmodtager, der benytter sin ret til at tage et bedre lønnet job. Vil Socialdemokraterne forbyde det, og stavnsbinde os alle mere end vi er i forvejen? Det ville jo i sandhed være »et demokratisk giga-problem«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.