Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Værdighed

Ditlev Tamm: Dagbladet Politiken tog forleden skikkelse af et magasin om Kina, og der er også meget at skrive, som er nok så vigtigt som dagens små almindelige nyheder.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Kina er jo også noget om os og Kina, og den, der måske især ramte hovedet på sømmet, var bladets Kristian Madsen, der rejste det også for Deres Groft sagt uforståelige spørgsmål, hvorfor politikere i et demokratisk land som Danmark kan være så begejstrede for et land, hvis styreform er så anderledes.

For nogles vedkommende kunne man fristes til at tro, at de misunder kinesiske politikere, der ikke skal på valg hvert fjerde år som i Danmark eller forsvare deres politik. Forklaring er dog nok snarere, at mange danske politikere slet ikke har tænkt over, at der måske er et problem her, som betyder, at man nok skal række hånden frem, men at man ikke behøver at komme i den situation, at man ikke kan få armene ned.

Nøgleordet er værdighed, et ord der ikke er i høj kurs blandt dagens danske politikere, men som man også kan lære noget om af kineserne, der vistnok udmærket kan kende forskel på dem, der kan købes med penge, og dem, der har en holdning, som fortjener respekt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.