Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Væk med »voldtægt«

Eva Agnete Selsing
Eva Agnete Selsing

I Sverige er politikerne trætte af at høre om alle voldtægterne. Ikke mindst fordi de meget ofte begås af udlændinge. Og da Sverige er, ja, Sverige, er løsningen ikke at lukke for tilvandringen af seksuelt opvakte mænd, men noget meget nemmere. Den svenske regerings komité for seksuelle overgreb har nemlig fundet den perfekte løsning: Man fjerner simpelthen begrebet »voldtægt« og kalder hændelserne for »seksuelle overgreb« i stedet. Så slår man tre fluer med ét smæk: Voldtægter forsvinder ud af statistikken; man vil ikke kunne sammenligne med tidligere år, og derved er det ikke muligt at detektere eventuelle stigninger; og »overgreb« kan sagtens blot være et niv i numsen, så man vil let kunne relativere opgørelserne fremover med: »Vi ved jo ikke, om der var tale om det, der engang hed voldtægt.« Nu kan de svenske piger og kvinder rigtignok slappe af, hvad?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.