Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Uvidenskabelig videnskab

Claes Kastholm Hansen: En cand.mag. i »medievidenskab« ved navn Ulrik Scheibye påstår i Berlingskes kronik, at dramaserien »Borgen« og især »hele Danmarks yndlingsstatsminister Birgitte Nyborg« har større indflydelse på folks holdninger end alverdens bloggere, klummeskribenter og politikere, der ytrer sig i en avis eller på et website.

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Medievidenskab er noget mærkeligt noget. Faget blev til, fordi nogle mennesker inden for det store videnskabsfag dansk og det lille litteraturvidenskab havde svært ved at læse den krævende litteratur og hellere ville se TV.

Fagets fundament er en påstand om, at vi påvirkes af det ene eller andet mediefænomen. Denne påstand benyttes hæmningsløst og uden videnskabeligt belæg. I lighed med Scheibye roder man alle mulige teksttyper og situationer sammen og henviser til forsøg, der ikke opfylder elementære videnskabelige krav. Hvis »hele Danmarks yndlingsstatsminister Birgitte Nyborg« har så stor indflydelse på folks holdninger, hvorfor er Helle Thorning-Schmidts popularitet så konstant meget lav?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.