Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

USA og Gud

Hans Hauge
Hans Hauge

Hæren af danske TV-journalister, der alle havde fået en fin tur til Washington DC, blev helt mundlamme, da der kom et meget underligt, uforståeligt, nærmest frækt indslag i forbindelse med indsættelsen af Pence og Trump. Journalisterne fik røde øren og var ilde berørt, ligesom når man talte om sex i 1950erne. De var vidne til det fortrængte, der dukkede op.

Der skete det besynderlige, at en rabbi og dernæst en række præster begyndte at bede til Gud, og de nævnte endda Jesus. Har man hørt magen? Hvad skulle de dog sige? Er USA ikke splittet? Jo da, men de kunne se alle folde hænderne (det gør ikke engang danske præster), se, at de bøjede hovederne i bøn, og se, at Obama lukkede øjnene, sådan som missionsmænd gør. De deltagende var med andre ord fælles i deres tro. Ja, det er utroligt. De holdt heldigvis op igen med dette mærkelige noget, og så kunne Skammelsen og alle de andre gentage deres intetsigende fraser: USA er splittet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.