Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Unødvendig import

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Den politisk engagerede, forhenværende biskop Kjeld Holm er ude med riven efter Folketingets formand Kjærsgaard og integrationsminister Støjberg, fordi de med øl har indviet et tempel for gamle nordiske guder på Fyn. »Det er grotesk, at en minister og folketingsformand deltager i et arrangement, der ligger langt ude på det religiøse overdrev. Hverken Inger Støjberg eller Pia Kjærsgaard ville drømme om at være med til at indvie en moské,« udtaler Holm. Det er åbenbart undgået den kirkelige stridsmands opmærksomhed, at stadigt flere danskere, især nydanskere, ikke er meget for den overreflekterede og tvivlende Jesus, som er hovedperson i Det ny Testamente. Den religiøse mode i landet går i retning af krigeriske guder, som uden tvivlens nådegave håndhæver guddommelige værdier med sværd. Men hvorfor dog importere den slags til landet fra Mellemøsten og indvie flere alkoholfri moskéer, når vi i vores egen kulturarv har både Odin og Thor, som vi kan bygge templer til, der døbes med øl?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.