Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Unge Jensen og historien

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Unge Jensen, som Asger Aamund meget træffende kalder landets udenrigsminister, den tidligere bankassistent Kristian Jensen, udtalte forleden på et seminar om Arktis, at »verden har ændret sig grundlæggende, siden EU sidst lavede en sikkerhedspolitisk strategi i 2003«.

Mon dog. Hvis unge Jensen havde været lidt bedre funderet, ville han vide, at verden sjældent ændrer sig »grundlæggende«, når det gælder sikkerhedspolitiske forhold. Den ekspansive linje, som eksempelvis Putin fører, har været russisk politik siden Peter den Store.

Ligeså grundlæggende er det, at EUs sikkerhedspolitiske strategi aldrig har været andet end beskæftigelsesterapi for bureaukrater. Den eneste grundlæggende ændring er, at Søværnets inspektionsskibe er blevet gamle, og at Danmark, skønt vi har en nøglerolle i Arktis, ikke længere er i stand til at håndhæve sin suverænitet på grund af ekstreme besparelser på forsvarsbudgettet.

Det sidste er til gengæld ikke nogen grundlæggende ændring, for sådan har politikerne altid gjort.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.