Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Undervurder ikke humaniora!

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Retorikstuderende Sebastian Scheuer skrev i Politiken forleden, at humaniora er sin egen værste fjende, fordi man forskanser sig bag uforståeligt sprog og producerer uanvendelig forskning: »Hvis en atomfysiker afleverer en ph.d., får vi et nyt energisystem, hvis en medicinstuderende afleverer en ph.d., får vi ny medicin, hvis en humanist afleverer en ph.d., ender den efter al sandsynlighed i en støvet bunke i kælderen i Den Sorte Diamant.« Men argumentationen halter fælt, for det påstået uforståelige sprog og uanvendeligheden har vist sig som et værn mod mange fyringer ved den seneste sparerunde. Humaniora har klaret meget ved at udsætte optaget på nogle småfag i 2016, hvilket har skabt enorm omtale i alle medier og stor politisk opmærksomhed. Derimod har man inden for naturvidenskab og medicin skåret næsten 400 stillinger uden tilnærmelsesvis samme offentlige jammer og tænders gnidsel. Og på grund af humanioras store omtale, tror mange, at alle fyringerne er sket på humaniora.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.