Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Undertrykte skatteydere

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

Skatteborgerne er undertrykt. De er stort set uorganiserede. De har ingen stærke interesseorganisationer med sekretariater, annoncekroner og lobbyister til at tale deres sag. Det gør, at de er uhyre lette ofre, når særinteresserne, som lever af skatteindtægterne, går i gang med at flå dem. Det er endda lykkedes sidstnævnte at vende den almindelige fornuftlogik om, at surt indtjente lønmidler primært tilhører én selv og dernæst noget, man betaler til andre via skatten. Det er efterhånden ændret til, at lønmidlerne i princippet naturligt tilhører staten, som så allernådigst kan uddele større eller mindre portioner til borgerne. Nogle vil kalde det en totalitær logik. Andre vil kalde det en forkert italesættelse. Hos Groft sagt kalder vi det blot ufornuft.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.