Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Umoralske Venstremænd

Margrethe Vestager opfandt for mange år siden værdier i et lille propagandaskrift, der hed »Værdier i virkeligheden«. Siden da har vi været plaget med værdier.

De trues ofte, disse værdier. Nu er endog vore »kerneværdier« truet, skriver professor Peter Harder i en kronik i Politiken, der i praksis er en lang valgannonce for Socialdemokraterne. Det er ikke radikaliserede muslimer, der truer værdierne, nej, det er Venstre. Venstrefolk mangler moral. De »undergraver« den politiske »kultur«. Disse umoralske Venstremænd har indført en ny norm: Den består af lækager eller »udskridninger«.

Harder er professor i engelsk grammatik. Og han laver så en parallel til grammatikken, der kan forklare, hvorfor Venstremænd er onde. De er det ikke individuelt, for et enkelt menneske kan ikke ændre sprognormen, men sproget ændres kun, når normen ændres, men hvem ændrer normen?

De umoralske Venstremænd følger altså blot en norm, men det er et mysterium, hvem der har ændret normen. Dog viser det sig, at skurken er et enkelt menneske: Claus Hjort. Han har misbrugt magten, og han skal »kræves til regnskab«, siger grammatikeksperten. Måske burde professoren koncentrere sig om engelsk grammatik; det er jo det han får sin høje gage for.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.