Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ulovlige valg?

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

Professor i strafferet ved Københavns Universitet, Jørn Vestergaard, udtalte i en konkret sag, at »bestikkelse, for at påvirke nogen til at stemme på en bestemt måde ved folketings- eller kommunalvalg« er ulovligt. Groft sagt undrer sig over, om det betyder, at alle løfterne fra valgkampen om mere velfærd, flere penge til skolerne, bedre psykiatri, flere vejtræer, nye grønne arealer, god vind på cykelstierne osv. osv. så gør, at de netop overståede kommune- og regionsvalg også er ulovlige. Thi man må formode, at de fremsat med henblik på at »påvirke nogen til at stemme på en bestemt måde«. Vil Jørn Vestergaard anmelde dem til politiet? Eller skal vi?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.