Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Uffe hin Dumme

Klaus Kjøller: Nu har Uffe Elbæk så trukket sig. Men Groft sagt vil spagfærdigt gøre opmærksom på, at Thorning hermed smed sin mest ærlige minister overbord.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Det er en grundregel inden for vellykket manipulation, at »Dum gør ærlig«, dvs. at jo dummere vælgerne anser en politiker for at være, jo mindre anser de ham for at være i stand til at narre vælgerne med uærlige tricks og fiduser. Både Thorning og Vestager og Corydon anses af mange vælgere for at være for oversmarte, når de sælger deres gamle, brugte biler til befolkningen under mundrette reformnavne. Derfor har regeringen et stort behov for at få styrket sin ærlighedsdyd. Men det er pokkers svært at genvinde ærligheden, når først vælgerne synes, man snyder. Dette havde Elbæk indset. Med en selvopofrende korpsånd havde han derfor i løbet af få dage med enkle midler haft held til at fremtræde som en komplet tåbe og dermed indtage rollen som regeringens ærlighedsapostel. Hvis Thorning havde kendt sin besøgelsestid, havde hun derfor krammet Uffe til sig med samme kraft som en druknende klamrer sig til resterne af en synkende redningsflåde.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.