Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Udvalg for sund fornuft

Lars R Møller
Lars R Møller

Det fremgår, at Folketinget har så travlt, at det ikke er altid, at de travle medlemmer lige får tænkt sig om. Dette ses tydeligt, når man vedtager love eller laver forlig. Eksemplerne er mange, men i flæng kan nævnes klassikeren, afgiften på el-biler. Det er stadig en gåde for mange medlemmer, at antallet af solgte el-biler gik ned, da afgiften gik op. Et af de seneste eksempler er på uddannelsesområdet, hvor tinget som et sandt politbureau søgte at begrænse sygeplejerskers mulighed for at læse til læge. Groft sagt skal derfor foreslå oprettelsen af et udvalg for sund fornuft. Alle lovforslag eller forligsudkast skal omkring udvalget, der skal sammensættes af ganske almindelige mennesker. En sådan fremgangsmåde kunne måske tilsikre noget hårdt tiltrængt fornuft.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.