Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Uden adgangsprøve

Ditlev Tamm: Danskere har i de sidste årtier ikke været glade for prøver, der forudsatte mere eksakte kundskaber.

Ditlev Tamm
Ditlev Tamm

Det har bl.a. givet sig udslag i, at kun få danske har indstillet til og kunnet bestå en optagelsesprøve for at blive ansat i EU. Prøven er senere lavet lidt om, så ikke bare paratviden, men også analytiske evner og lignende færdigheder indgår. Alligevel er det danske ansøgerantal ringe, og kun meget få består prøven. Det er lidt underligt, og en del af forklaringen må være, at det er relativt let i Danmark uden særlige prøver eller kundskaber at få en lederstilling, og hvorfor skulle man så rejse til Bruxelles og slide i det og acceptere en på én gang mere høflig, men også mere bureaukratisk omgangstone. Et besøg i en EU-institution overbeviser hurtigt om, at afstanden, også når det gælder omgangsformer, vokser mellem Syd- og Nordeuropa, så hvorfor skulle man dog drage derned, hvis man kan få en stilling i Københavns Kommune, der har lige så mange ansatte som EU, hvor der ikke stilles krav om at bestå en adgangsprøve, og hvor der er mange flere direktørstillinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.