Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ud med Gud

Eva Agnete Selsing
Eva Agnete Selsing

Og så var der den postmoderne præst i Sct. Nicolai Sogn, der ville »gentænke« og »befri« gudstjenesten. For Gud. Derfor inviterede hun en ateist og en kvindelig mullah indenfor til at erstatte de kedelige præstetyper med deres kedelige kristendom. Og det giver faktisk mening. Hvis man har at gøre med præster, der gerne vil udrense Gud fra hans eget hus, kunne det vitterligt lige så vel være en religionsmodstander eller en bogstavtro muslim på prædikestolen.

Præsten, Christina Laursen, forstår slet ikke postyret. Hun ville jo bare gerne have en debat om »tro«. Det fik hun desværre ikke. Til gengæld fik vi andre bekræftet, at mange folkekirketyper vitterligt sætter noget andet over kristentroen. Om vi kalder det humanisme, selvdyrkelse eller bare profan ideologi er ikke så vigtigt. Men man kunne da opfordre Christina og politiserende meningsfæller i kirken til at »gentænke« deres præstekald.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.