Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Ubrugelig statistik

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

I tre år har politiske aktører ventet på en opgørelse fra Danmarks Statistik over antal børn pr. voksen i landets daginstitutioner. Den kom så onsdag i sidste uge og viste bl.a., at der er 21 børn pr. dagplejer i Fredensborg Kommune. Det kan fagforeningen bruge som argument for at få flere ansat. Men tallene viste også, at der er én voksen til hvert vuggestuebarn på Langeland. Og det kan kommunen bruge som argument for at fyre. Derfor kunne parterne straks indgå forlig om, at undersøgelsen var ubrugelig. Så torsdag trak Danmarks Statistik sin undersøgelse tilbage med en henvisning til fejlagtige tal fra kommunernes bureaukratier. Men Groft sagt er utryg. Hvis undersøgelsen også havde givet 21 børn pr. voksen på Langeland, så ville den have været anvendelig til at ansætte hærskarer af dagplejere. Den dag, fagforeningen har infiltreret alle de kommunekontorer, som leverer tal til Danmarks Statistik, ender vi alle som dagplejere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.