Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tyveriet

Edith Thingstrup: Christiansborg står på den anden ende over en dokumentarudsendelse på DR. Udsendelsen handler om den danske stats redning af bankerne under finanskrisen.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

I dokumentaren siger den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen, at der var tale om »Danmarkshistoriens største tyveri«, fordi daværende erhvervsminister Lene Espersen var alt for flink ved de nødlidende pengeinstitutter.

Lene Espersen pillede angiveligt et vigtigt afsnit ud af redningsaftalen med bankerne. Dermed gik staten glip af en gevinst på op mod 24 milliarder kroner. Imidlertid afviser Lene Espersen fuldstændig påstanden i en pressemeddelelse. Heri fastslår hun, at de endelige forhandlinger om bankpakke 2 fandt sted i »tæt og fortroligt samarbejde« med bl.a. Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt og den radikale partileder Margrethe Vestager.

Hvis Henrik Sass har ret i, at der var tale om Danmarkshistoriens største tyveri, var hans egen chef – den nuværende statsminister – en klar medskyldig. Sass Larsen har herefter oplyst, at han ikke ønsker at uddybe beskyldningerne. Han kom vist til at kaste med sten i et glashus. Men bortset fra det, kan det undre, at en aftale med bankerne bliver gjort til et spørgsmål om »tyveri«. Der var vel tale om en forhandlingssituation. Dette er langt fra tilfældet, når politikerne f.eks. opkræver skat af de stakkels borgere. Denne totalt ensidige praksis har nu stået på i mange årtier og kan med langt større ret kaldes Danmarkshistoriens største tyveri.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.