Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tyrkfejl

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Sognepræst Per Ramadan fra Sydhavn Sogn i København har skrevet »En slags bekendelse« – en beskrivelse af sin tro, som han har offentliggjort på Facebook før sin tjenstlige samtale hos Københavns biskop.

»Jeg tror på Gud!! (Period). Jeg tror også på Jesus. Og faktisk tror jeg også på Helligånden. Men hvilken Gud er det, jeg tror på? Ja, det er svært at forklare,« konstaterer Ramadan.

»Hvis trosbekendelsen skulle formuleres i dag – af kloge biskopper og lærde teologer – eller måske af helt almindelige troende mennesker, så ville den handle meget mere om de kristne værdier – og om Gud som en kraft i vores liv.«

Og hvorfor skulle der overhovedet være en Gud? »Jeg har lyst til at tro på Gud som en enorm kraft,« fastslår sognepræsten. Han har lyst til, at der er en Gud. Og han har tilfældigvis også lyst til at beholde sin embedsbolig. Per Ramadan har et behov, derfor skaber jeg verden, som jeg har lyst.

Den nye kirkefader, Per Ramadan, slutter sin personlige »bekendelse« med et »Amen«. Han må have haft problemer med autokorrekturen. Der skulle have stået: »Men«.

Deres Groft sagt har også haft problemer med autokorrekturen. Herfra skal der lyde en undskyldning til alle muslimer. Der må være grænser for, hvad de skal finde sig i af tyrkfejl.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.