Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tynd propfodring

Klaus Kjøller Groft
Klaus Kjøller Groft

En undersøgelse fra Det Nationale Institut for Kommuner og Regioners Analyse viser, at en person med et BMI-tal på mellem 30 og 40 koster cirka 10.000 kroner mere om året i sundheds- og plejeudgifter end en gennemsnitlig dansker. TV kunne have brugt anledningen til at invitere charmerende, fede danskere i studiet for at fortælle om deres indædte kamp mod kiloene. Det kunne have vakt stor sympati og forståelse for fede. Men den eneste, man inviterede ind, var en normalvægtig, sur professor i etik, Thomas Ploug fra Aalborg Universitet, som dagen lang på alle kanaler smurte tykt på med et budskab om, at den slags undersøgelser var skadelige, fordi de stigmatiserede de fede mere, end de var i forvejen. Groft sagt finder det tyndt, at fjernsynet ikke lod de fede folde sig ud, men i stedet propfodrede os med en politisk korrekt etikprofessor.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.