Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Tvivlens nådegave

Peter Kurrild-Klitgaard: Danmarks førende stand-up kommentator, Peter Mogensen, har med sin byline som »direktør i Fonden Kraka« skrevet en opsigtsvækkende »analyse« for Politiken, hvori han – må man formode – analyserer det, han med et fagudtryk fra sit virke kalder »den seneste tids hurlumhej« om attentatforsøget på forfatteren Lars Hedegaard.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Mogensen omtaler i den forbindelse »det påståede håndgemæng med en attentatmand«, og det er ualmindelig godt set af tænketank-direktøren, sådan rent epistemologisk. For sandt er det jo, at så længe den eftersøgte attentatmand ikke er fundet, så har man faktisk kun Hedegaards ord for, at der overhovedet var håndgemæng, og er hans ord måske bedre eller mere troværdigt end den eftersøgte gerningsmands?

Hvordan kan vi f.eks. vide med absolut sikkerhed, at det i virkeligheden ikke var Hede­gaard, der overfaldt et sagesløst, mørklødet postbud, som nu må gemme sig? Det kan vi ikke, og derfor er det naturligvis helt på sin plads, at tvivlen må komme den anklagede til gode. I hvert fald så længe den anklagede ikke er Lars Hedegaard.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.