Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

TV über alles

Klaus Kjøller: I anledning af, at DR TV nedlægger sit eneste kritiske program om TV, »TV!TV!TV!« skriver Politikens TV-redaktør Henrik Palle bl.a.: »Når et medie er så potent som fjernsynsmediet er, burde det da være genstand for en enorm kritisk opmærksomhed i såvel sit eget som alle andre medier.« Groft sagt er enig.

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Men Palle bør indse, at TVs potens netop ligger i, at seerne ukritisk opfatter det, de ser i nyhedsudsendelserne, som ubesmittet virkelighed. Af samme grund har nyhederne i TV heller ingen lederkommentarer. For det ville svække seernes illusion om, at TV-Avisen bare fremviser virkeligheden, hvis TV-Avisen klart fortalte, at man havde en holdning i en sag. Det har man selvfølgelig, men holdningen fremgår indirekte - og derfor skjult for mange - ved, at man danner landets store scene, hvor man så lader politikere, organisationsledere og chefredaktører fra papiraviser, optræde og lægge arm. TVs bærende illusion om sig selv er, at TV fremviser virkeligheden. Derfor er det mere overraskende, at TV opretter et kritisk program om sig selv, end at TV nedlægger det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.