Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tungetalende skolechef

BMINTERN - Eva Agnete Selsing
BMINTERN - Eva Agnete Selsing

På Herfølge Skole er man i færd med at afskaffe fagene. Skolen er nemlig blevet en del af et såkaldt LEAPS-projekt, hvis indhold De ikke behøver at undersøge, da det står med kapitæler og derfor er udtryk for det gode, det skønne og det sande. Søren Thorborg, skolechef i Køge Kommune – og muligvis hallucinerende orakel – udtaler om tiltaget: »En stor del af de jobs, vores børn skal have, findes ikke i dag. Derfor er vi nødt til at give dem kompetencer, som vi ikke kender, men som ligger så dybt, at de kan omstilles til alt muligt forskelligt, alt efter hvad der er behov for om ti år.« Sagt på en anden måde: Skolen og skolechefen aner ikke, hvad ungerne skal lære, så nu afskaffer man fagene. For mange en åbenbar falliterklæring, men i den RUC-ificerede skoleverden bliver den slags tungetale modtaget med dyb andægtighed. Det er dem, der skal uddanne vores børn. Er De stødt på noget mere skræmmende, nogensinde? Heller ikke vi.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.