Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Trump og Eisenhower

Da præsident Eisenhower fratrådte efter sin anden embedsperiode, i 1960, talte han om »det militær-industrielle kompleks« som en sammenkobling af interesser, der kostede skatteyderne astronomiske summer. Uden at sikkerheden øgedes af den grund, tværtimod. Mens Eisenhower sagde fra ved sin fratræden, siger Trump fra ved sin tiltræden. Han vil ikke betale vild overpris for nyt privatfly. Han vil ikke betale ublu summer for nye jagerfly. Han vil ikke i lommen på FBI og CIA, der producerer trusler fra cyberspace med samme iver, som der produceres vanvittig dyr teknologi mod dem. Det militær-industrielle kompleks er afløst af det militær-teknologiske, og Trump har gennemskuet det. Vi krydser fingre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.