Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Troens mand

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Mange miljøaktivister har højlydt undret sig over, at økonomiprofessor Peter Birch Sørensen er blevet udnævnt til »klimavismand«, dvs. formand for Klimarådet, der træder i funktion i 2015 som rådgiver for regeringen. De skeptiske aktivister anser Birch Sørensen for en neoliberal type, der vil rådgive ud fra, hvad der kan betale sig for landet.

Gid det var så vel. Så ville han omgående tilråde, at man standsede opsætningen af vindmøller. Men grønspætterne har intet at frygte. Professoren forklarer Politiken, at det ganske vist er fuldstændig betydningsløst for den globale klimaudvikling, hvad Danmark gør, men »at vi er nødt til at tro på«, at den danske omlægning til sol og vind kan inspirere andre lande.

Det må man da ikke håbe. For hvor skal vi så få elektriciteten fra, når det er mørkt og vindstille? Men Birch Sørensen har åbenbart, hvad Guds mand, pastor Per Ramsdal, der finder Jesu opstandelse en tak for overnaturlig, mangler: evnen til at tro på det umulige.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.