Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trans og problemer

Nynne Bjerre Christensen havde en meget alvorlig mine på, da hun i Deadline på DR2 diskuterede »transpersoner« med tre smilende eksperter i LGBTQI (lesbian, gay, bisexuel, transgender, queer, intersex) – som det hedder i universitetsverdenen, hvor det er et populært forskningsemne inden for humaniora. Den første smilende ekspert, Laura, var ekspert, fordi hen var trans. Hen følte, hen blev mødt med fordomme fra systemets side. Så var der en smilende ekspert i menneskerettigheder. Hun lignende en traditionel hun. Og endelig en smilende mandlig forsker fra RUC (han er også ekspert i Mozambique). De anklagede alle systemet. Hvorfor skal transpersoner sygeliggøres? Ærgerligt at de tre smilende ikke fik et modspil fra en god liberal. Der var ingen af de fire medvirkende, der overhovedet kom på den tanke, at transpersoner selv kan betale. Ingen privatklinik vil møde dem med fordomme, for penge er helt ligeglade med de betalendes identitetsproblemer. Laura må selv betale, ligesom hun også selv skal betale for at få tandretning eller for at gå til fitness.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.