Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tosserier i Silkeborg

Den religiøse skulptør, Jens Galshiøt, har lavet en tingest, der hedder »Fundamentalism«. Tingesten skal forestille et kunstværk, selvom det har et budskab, hvad ægte kunstværker ikke har. Det er udstillet i Silkeborg. Det har med dette nye, innovative og sjældne begreb »dialog« at gøre, og det udmønter han ved at bruge et af de værste skældsord: Fundamentalisme. Hvilken tro, han selv dyrker, fremgår ikke. Dialog er det nye for mission. Tingesten må altså være en slags ydre missions-dims. Der findes citater fra de tre »monoteistiske« religioners bøger: Jødedommens, kristendommens og islams, men ikke Mormons Bog. Jødedommen er fader til de to andre og er ikke en stor religion, så hvorfor den skal med vides ikke. Kristne tilbeder ikke nogen bog – har den mand aldrig hørt om Grundtvig? Han har vist fået den åndssvage ide, som det silkeborgensiske borgerskab nok skal sluge, at alle tre religioner siger »det samme«. Udstillingen blev åbnet af biskoppen fra Viborg, der herefter burde indkaldes til en tjenstlig samtale for kætteri. Han blev af TV2 Østjylland, hvis journalister ikke er de skarpeste knive i skuffen, betegnet som folkekirkens overhoved. Ja, det er en tosset verden, vi lever i. /Hans Hauge

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.