Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Tosse-regler for tosser

Peter Kurrild-Klitgaard: Debatten om et muslimsk bestyrelsesflertals beslutning om, at en boligforening ikke skal have juletræ, efter at man ellers for foreningens regning har fejret eid, har på forudsigelig vis fået det bedste op i folk.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Sådan da. Nogen i boligforeningen har meldt bestyrelsen til politiet for »racisme«, desuagtet det vist hverken har noget med racer at gøre, eller at nogen (endnu) har et retskrav på at få et juletræ. Og Dansk Folkepartis Martin Henriksen har annonceret, at han vil tæppebombe regeringen med spørgsmål, indtil sagen bliver løst – og ellers må der et lovindgreb til.

Hvilket får Deres Groft sagt til at tænke på et muligt nyt retsprincip: Enhver folkevalgt, fra folketingsmedlemmer og helt ned til bestyrelser i skattesubsidierede boligforeninger, bør udsættes for, hvad de vil have andre til. Lad os være tolerant over for de tolerante. Venlig over for de venlige. Høflig over for de høflige. Men træder man folk over tæerne, skal man også selv trædes over tæerne. Og nu bliver det konkret: Vil man have, at folk skal bo i socialt boligbyggeri, skal man selv bo i socialt boligbyggeri.

Vil man have skatteprocenter på 80, skal man selv flås. Vil man blande sig i, om folk sender deres børn i privatskoler, skal man selv have børn i nærmeste kommuneskole. Vil man begrænse, hvad folk ryger, må man selv holde op med at ryge. Vil man tvinge forældre på barselsorlov, må man selv tage en af slagsen. Vil man give turnerende romaer asyl i Danmark, må man selv flytte i asylcenter. Gennemført konsekvent, ville vi også slippe for tosserierne om, hvem der skal betale for et juletræ.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.