Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Too bad, gymnasiedreng

Eva Selsing
Eva Selsing

En ung udlandsdansker på 16 vendte hjem for at gå i gymnasiet her i landet. Og fortrød bittert; det viste sig nemlig, at niveauet i dansk 1. g svarer til en amerikansk 7. klasses. Den unge mand måtte opgive ævred og tage tilbage til USA for at færdiggøre sine gymnasiestudier. Jaja, tænker vi herhjemme: den er god nok med ham og hans snak om »niveau« og den slags borgerdyrsting. Men lektor Blomme junior glemmer nok at tænke på alt det fede, de danske børn lærer, som amerikanerne og kineserne slet ikke kan. Papmaché, for eksempel. Og de er meget sociale her i landet. Sådan forstået, at de kan stave til »fri for mobberi« (hvilket ikke afholder dem fra at mobbe, men det skal vi overhovedet ikke tale om nu). De kan også lave sexvideoer. Og så kan de stille »kritiske« spørgsmål baseret på absolut nul forudgående studier af det relevante emne. Så tag du bare tilbage til USA, unge mand – men du kommer til at mangle alle de nævnte »kompetencer«, der kunne have gjort dig til et »helt« menneske. Too bad, som de siger derovre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.