Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tørnæs versus Trump

Hans Hauge
Hans Hauge

Nu havde vi helt glemt, at der fandtes en udviklingsminister – Ulla Tørnæs (V). Progressiv moderne kvindesagsforkæmper fra Holstebro. Hun har meddelt, at der findes en »dansk mærkesag«. Det er en ganske ny en og et barn af sloganet: Ingen kvindekamp uden klassekamp. Hvad går denne danske mærkesag ud på? Jo, hvis der skal være udvikling i verden, skal vi have nedbragt befolkningstilvæksten. Hvordan gør vi det? Ved modstand mod Trumps udanske dekret, der ikke respekterer den danske mærkesag, som går ud på, at kvinder har retten til at bestemme over egen krop, som ministeren så kropsligt siger det. Denne danske mærkesag er en kamp mod religion. Den er beskrevet så overbevisende i Eric Kaufmanns bog »Vil de religiøse arve Jorden?« Den handler om vore tomme vugger. De religiøse fundamentalister vil arve Jorden, for de får flest børn. I virkeligheden er det religion, Tørnæs kæmper imod, og det er lige netop en dansk mærkesag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.