Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tørnæs’ aktier

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

Udviklingsminister Ulla Tørnæs var engang ejer af aktier for 74.000 kroner i United International Enterprises, et malaysisk planteolieselskab noteret på Københavns Fondsbørs. Nu har Tørnæs solgt aktierne, fordi nogle journalister på DR har problematiseret selskabet, der har hovedkvarter på Bahamas. »Efter at jeg er blevet bekendt med, at der kan sættes spørgsmålstegn ved virksomhedens skattemæssige strukturer, har jeg valgt at sælge mine aktier i virksomheden«, forklarer Tørnæs. Den administrerende direktør for selskaber afviser, at der nogen skattemæssige fordele forbundet med placeringen. Men DR giver ikke desto mindre masser af plads til de forargede røster i ulandsmiljøet: Ibis, Mellemfolkeligt Samvirke osv. De kan ikke se en børsnoteret virksomhed med aktiviteter i ulande uden at ane et komplot. Tørnæs kan trøste sig med, at hendes aktier er steget 50 procent i de fem år, hun har ejet dem. Og grine hele vejen til banken. Heldigvis er der andre, der kan levere kapital til investeringer i ulande. Deres Groft sagt er parat til enhver tid, når profit og udviklingsbistand går hånd i hånd.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.