Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Teologisk lektiecafé

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Den forandringsparate pastor Per Ramsdal, der mirakuløst genfandt troen, da månedslønnen og embedsboligen stod på spil, er for en sikkerheds skyld blevet kommanderet til at frekventere en teologisk lektiecafé af sin biskop, hans velærværdighed Peter Skov-Jakobsen. I lektiecafeen skal pastoren indføres i den kristelige børnelærdom af teologiprofessor emer. Theodor Jørgensen, der i samarbejde med biskoppen og synderen selv har sammensat et pensum, der ifølge Politiken omfatter teologiske sværvægtere som den svenske teolog Gustav Wingrens »Credo«, jeg tror, og den tyske teolog Wolfhart Pannenbergs »Das Glaubensbekenntnis«, trosbekendelsen, så nu skal pastor Ramsdal have det ind med skeer. Ydermere går professor Pannenberg voldsomt op i de historiske og fysiske realiteter, så når vi siger, at Krist stod op af døde, er det, fordi han gjorde det. Basta. Ikke noget dansk folkekirkepjat med omsvøb og billedtale her. Men hvorfor skal Ramsdal først lære alt dette nu? Han er jo fagmand. Hvis en dommer nægter at anerkende præcedens som retskilde, beordrer man ham da ikke til at gennemgå et kursus i retshistorie, men anmoder ham om at søge sin afsked.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.