Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tant og fjas i Egedal

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Borgerne i Egedal Kommune opdagede for nylig, at deres kommune havde været vært for en international innovationsfestival. Den kostede de stakkels borgere i den lille forstadskommune uden for København i alt 820.000 skattekroner.

Og pengene er ifølge borgmester Willy Eliasen (V) givet godt ud. »Jeg er af den helt klare overbevisning, at innovationsfestivalen har været alle pengene værd, fordi rigtig mange borgere – unge som gamle – i den grad fik indviet vores nye kulturhus for at tale om, hvordan vi kan gentænke løsninger til en bedre hverdag,« fastslår Willy Eliasen til Ugenyt.

Til det lokale medies spørgsmål, om det ikke var synd at bruge så mange penge, samtidig med, at man skærer på servicen over for ældre og børn, svarer Eliasen: »I forhold til de aftaler som regeringen havde med Kommunernes Landsforening, der var Egedal en af de kommuner, hvor vi var nødt til at skære ned på serviceniveauet for at komme tættere på at være i overensstemmelse med det, vi skulle.«

Sådan taler en sand politikerbureaukrat, der er ligeglad med, at en kommune selv kan vælge sit serviceniveau. Hvis den vil. Og han bruger hellere en lille million på tant og fjas end på kommunens kerneopgaver.

»Alt i alt har festivalen givet os god erfaring at videreudvikle kommunen på,« lyder det fra borgmesteren – uden nærmere konkretisering. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. I det mindste kan borgerne nu sige: Alt i alt har borgmesterens ødselhed givet os god erfaring at videreudvikle byrådet på ved det kommende kommunalvalg.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.