Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tager nogen ansvar?

Professor Peter Nedergaard til Groft sagt
Professor Peter Nedergaard til Groft sagt

SR-regeringen besluttede i 2014 at privatisere Statens Seruminstitut under Sundhedsministeriet. (Det er lidt uklart, om SF også inden farvellet til regeringen nikkede ja hertil). Man regnede med, at det ville indbringe 285 millioner kroner. Da salget kom, blev prisen imidlertid kun 15 millioner kroner. Samtidig havde man tilsyneladende »glemt« en huslejerabat på 200 millioner kroner. Hertil kom tabte penge under forløbet og »overraskende« nedlukningsomkostninger. Alt i alt endte privatiseringen med et tab for statskassen på 279 millioner kroner. Da justitsminister P.A. Alberti i begyndelsen af 1900-tallet tabte et beløb, som cirka svarer til ovenstående i nutidskroner, meldte han sig selv hos politiet og tog sin straf. Hvornår møder den ansvarlige sundhedsminister op?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.