Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Tænkeren Hornsleth

Claes Kastholm Hansen
Claes Kastholm Hansen

Til Berlingske udtaler kunstneren Kristian von Hornsleth, at man ikke skal lave satire over islam, fordi de muslimer, der bliver vrede over den, mangler begrebsapparat til at forstå den. Men han mener ikke, at de skal bestemme over den måde, vi laver satire på. Dog er det klogest at lade være, mener han, for »de er helt vanvittigt farlige«. Han bekender, at han selv har gjort grin med paven og pædofile, men de har begrebsapparat til at forstå det, siger han, hvor han end ved det fra. Det kunne jo også være, at de simpelthen ikke var voldelige. Herefter fastslår kunstneren: »Ytringsfriheden er uantastelig«. Intervieweren Jens Rebensdorff udbryder så – udmattet, må man formode – at han forsøger at finde den røde tråd i det, kunstneren siger. Som faldefærdig journalist-olding kan Groft sagt trøste Jens Rebensdorff med, at metieren nogle gange byder på udfordringer, som selv den dygtigste journalist ikke kan klare: Det er betydeligt lettere at finde en nål i en høstak end at finde den røde tråd i Kristian von Hornsleths tankeverden. Som bekendt ved ikke engang Hornsleth selv, hvad han tænker og hvorfor.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.