Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Systemets fallit

Edith Thingstrup: Politiken bragte før jul et indlæg under overskriften »Skattetryk i Danmark«. Det var skrevet af en medicinstuderende, Timm Droese, som var utilfreds med skattetrykket i Danmark. »Jeg er ved at afslutte medicinstudiet, og så snart jeg er færdig, forlader jeg Danmark til fordel for Schweiz,« skrev den unge mand.

Edith Thingstrup
Edith Thingstrup

»Fordi det simpelthen ikke kan betale sig for mig at blive her og praktisere medicin med udsigt til verdens højeste skattetryk«. Indlægget skabte stor forargelse på venstrefløjen. »Hej Timm. Jeg går ud fra, at du betaler for SU og din medicinuddannelse, som du har fået af de danske skattebetalere. Ellers synes jeg du har gjort dig fortjent til at hedde Nasse-Timm«, skrev Enhedslistens Stine Brix på Facebook.

Nu viser det sig, at Timm Droese ikke findes i virkeligheden. Han var opfundet af provokatøren Martin Martensen-Larsen for at skabe nok en debat om debatkulturen. »Selve projektet er en reaktion på de seneste mange måneders debat om såkaldte Fattig-Carina og Dovne-Robert«, sagde Martin Martensen-Larsen i TV2. Fattig-Carina og Dovne-Robert fandtes i virkeligheden og tjente et fornuftigt formål – nemlig at udstille velfærdsstatens ødselhed med andre folks penge. »Nasse Timm« fandtes ikke i virkeligheden. Desværre, for debatten om skatteflygtninge er mindst lige så vigtig som debatten om Fattig-Carina og Dovne-Roberts offentlige ydelser.

Politiken kørte debatten af sporet ved at bringe et fup-indlæg. Men der er sikkert mange fornuftige unge mennesker, der gerne medvirker til at illustrere systemets fallit ved at forlade landet efter endt uddannelse. Skulle der findes ægte potentielle skatteflygtninge derude blandt de studerende, så ring blot til Deres Groft sagt i Smørumovre. Her yder vi – også – syndsforladelse til jer, inden I stiller op til spanking i Politiken. Frygt ikke. Bliver I udsat for rødt raseri, skyldes det netop, at I påviser velfærdsstatens idioti. Hvorfor skulle unge mennesker med en god uddannelse dog blive i Danmark, hvis de kunne få mere ud af at flytte?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.