Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Syg kultur i Nordjylland

BMINTERN - Hans Hauge
BMINTERN - Hans Hauge

Man skulle tro, det var løgn. Det følgende kunne man læse i Dansk Folkeoplysnings Samråd: »Sunde mennesker er et vigtigt grundlag for et sundt samfund. Kunst og kultur kan bidrage til menneskers sundhed og helbredelse. Mød kulturministeren, folketingsmedlemmet, eksperter og praktikere på konference på Nordjysk Center for Kultur og Sundhed.« Vi må da bede til, at kulturministeren får den slags alternativ helbredelse standset. Syge mennesker er åbenbart grundlag for et sygt samfund. Og der er ikke skygge af bevis for, at kunst og kultur kan helbrede noget som helst. Kunst er intethedens grimasser, og kultur er en fad erstatningsreligion. Mener de virkelig i Nordjylland, at de syge skal læse Eliots »Ødemarken« og høre Ligetis orgelkoncerter? Eller skal de mon lytte til Bjørn Tidmands »Lille sommerfugl«?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.