Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Svensker-gakkede

Peter Kurrild-Klitgaard: Som Deres Groft Sagt omtalte for nylig har en svensk børnehave bestemt sig for at indføre en kønsløs omgang med børnene, der nu ikke omtales som drenge eller piger men som »venner«, og ikke som han eller hun men som »hen«.

Peter Kurrild-Klitgaard
Peter Kurrild-Klitgaard

Da intet fænomen kan undgå at blive underkastet en meningsmåling, kan Kristeligt Dagblad fortælle, at en ny sådan viser, at 10 pct. af danskerne synes, at den slags benægtelse af objektive fakta lyder som en god idé herhjemme. Nogle ville nok synes, at en så stor andel lyder foruroligende, men husk venligst, at der næppe siden indførelsen af den almene stemmeret har været noget tidspunkt, hvor der ikke har været mindst 10 pct. af vælgerne, der var helt derude på overdrevet, hvor kragerne flyver skrigende bort. Selv i dag er der givetvis mindst 10 pct., der synes, at Sovjetunionen ikke var så slem, eller at Danmark skal være et kalifat, eller vil have julemanden forbudt. Anskuet i det perspektiv er det sådan set beroligende, at der kun er 10 pct. af danskerne, der er lige så gakkede som de mest gakkede svenskere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.