Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Svensk succesrystelse

Klaus Kjøller
Klaus Kjøller

Nu har så også Sverige strammet sin flygtningepolitik op. Men det mærkelige er, at det først i torsdags gik op for det svenske establishment, at der kommer 190.000 migranter til landet i år, og at migranter i de næste tre år vil koste 170 milliarder kr. Forklaringen er, at den svenske politiske klasse længe har stået militant sammen om at udelukke Sverigedemokraternes (SD) argumenter fra debatten. Dette har man haft så stor succes med, at man uden modstand har kunnet køre melodien om Sverige som humanistisk stormagt. Og her har enhver kendsgerning, som ødelagde melodien, været uegnet mediestof. Nu er SD efterhånden blevet så store, og voldelige aktioner fra politiske ekstremistgrupper er blevet så omfattende, at det svenske establishment tvinges til at indrette sig på de kendsgerninger, som man så længe har undertrykt med stor succes. Når Sverige blev så rystet over tallene i torsdags, skyldes det altså Sveriges egen store succes med at ignorere ethvert argument fra »urene« SD.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.