Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft Sagt

Svensk debatkultur

Groft sagt..

Edith Thingstrup.
Edith Thingstrup.

Den svenske vicestatsminister Åsa Romson (Miljøpartiet) medvirkede forleden i »Gomorron Sverige« på den nationale TV-kanal SVT. Her skulle hun forklare, hvorfor en af hendes partis ministre var blevet fyret, fordi han havde sammenlignet Israel med Nazi-Tyskland – og fordi han i øvrigt havde spist middag med en svensk-tyrkisk leder, der ønskede »død over de armenske hunde«.

Vicestatsminiser Åsa Romson rodede sig med sikker hånd ind i et nyt stormvejr, da hun kom ind på noget, som hun kaldte »11. september-olyckorna«. Bagefter forklarede Romson, at »ulykken« bestod i, at debatkulturen blev negativt påvirket oven på terrorangrebet mod New York i 2001.

Ulykkerne blev til ulykken. Og ulykken var noget med debatkulturen. Det dæmrer aldrig for politisk korrekte venstreorienterede politikere, at der findes noget, der er vigtigere end debatkulturen. Indtil de selv har forbrudt sig mod den.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.