Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Groft sagt

Sundhedsplatformen

BMINTERN - Ulrik HÔøΩy Groft Sagt
BMINTERN - Ulrik HÔøΩy Groft Sagt

Stor tak til overlæge Niels Bentzon for en ubønhørlig gennemhegling af danmarkshistoriens dyreste IT-system, Sundhedsplatformen (kronik 17. maj).

Hvad der får tænksomme væsner til at indføre den slags, er ubegribeligt. Et amerikansk system baseret på to aktører, en læge og en »klikker«, der varetager lægesekretærens funktioner, med det afsluttende »klik«: udskrivning af regning efter endt konsultation. For sådan gør man i USA. Sådan gør vi ikke i Danmark, hvor lægen nu skal være både læge og lægesekretær/klikker.

Med dette mareridt af forringelser er Danmark helt fremme i skoene, hvad angår IT-skandaler. Skat, Banedanmark, IC4 og et nys planlagt signalsystem, der kan blive et storslået eventyr af milliarddyre fejl og hjerteskærende uforstand. Med de ansvarlige som de evigt ansvarsfri og paraderne oppe: Al begyndelse er svær.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.